Registrering online

Registrering online

Detta alternativ effektiviserar skapandet av kontakter/deltagare genom ett användarvänligt online-registreringsformulär. Du kan välja det här alternativet när du skapar ditt fotojobb och klicka på Fortsätt.

Väljare för fotojobb online

1. Skapa grupper

En meny för att skapa grupper (t.ex. klasser) visas. Ange gruppnamnen i rutan Gruppens namn. Om du vill lägga till fler grupper klickar du på Add, vilket genererar ytterligare en Gruppens namn -ruta. Grupper kan tas bort genom att välja papperskorgsikonen. Det krävs minst en grupp för att skapa ett Photo Job. När du är klar klickar du på Fortsätt.

Skapande av grupp

2. Konfigurera onlineregistrering

Konfigurera sedan inställningarna för onlineregistrering enligt följande:
Sista dag för registrering online: Ange sista datum för registrering.
Öppna registreringssidan: Öppna registreringssidan för granskning.
Kopiera registreringslänk: Kopiera länken till registreringssidan för distribution eller granskning.

Inställningar för online-registrering

Som tillval kan du skapa ett informationsblad för att marknadsföra fotograferingsdagen. Detta kommer att innehålla en QR för enkel åtkomst för deltagarna att registrera sig, samt länken. Det kommer också att innehålla personlig information om dig som redan finns i din profil. Du kan också göra det personligt:
Titel: Namn på din fotografering.
Beskrivning: Du kan inkludera viktiga detaljer som t.ex. datum för evenemanget.
Ladda ner (PDF): Ladda ner informationsbladet för registrering för utskrift och distribution.

Informationsblad PDF

Typ av foton: Genom att kryssa i lämplig ruta kan du aktivera olika typer av foton som deltagarna kan välja. Detta gör det möjligt för varje deltagare att före fotosessionen bestämma vilken typ av foton som ska tas på dem.

När inställningarna är klara klickar du på Fortsätt.

3. Kontrollera fotojobbet

Meny för fotojobb i skolan

Det skapade Photo Job öppnas enligt konfigurationen. Om du vill kan du skapa en ny grupp genom att skriva in namnet i rutan Ny grupp högst upp och klicka på knappen Add. Du kan ändra inställningarna för Photo Job i den högra kolumnen under menyn Allmänt. Mer information finns i artikeln General menu (Allmän meny).

4. Registrering

Deltagarna måste registrera sig för fotograferingen före dagen för fotograferingen. Du måste se till att de har tillgång till online-registreringslänken. Du hittar den här länken på Inställningar för fotojobb.
På registreringssidan samlas personuppgifter in om varje kontakt, t.ex. namn, e-post och telefon. De måste sedan ange deltagarens namn och välja den grupp eller klass som de tillhör. Varje kontakt kan ha mer än en deltagare genom att klicka på Lägg till en annan deltagare. Detta kan vara mycket användbart vid t.ex. skolfotograferingar, där föräldrar kan anmäla mer än ett barn om det behövs. Varje deltagare måste välja vilken typ av bilder som ska aktiveras i inställningarna, t.ex. gruppbilder.

Registrering

Online-registreringen innehåller ett integritets- och dataskyddsavtal som kontaktpersonerna måste godkänna innan de registrerar sig. När det är klart måste de klicka på Registrera dig nu. Ett bekräftelsemeddelande visas som informerar kontakten om att registreringen har lyckats och att de kommer att meddelas när bilderna är tillgängliga.

Registreringen bekräftad

Kontakten skapas automatiskt och är tillgänglig i Photo Job med motsvarande grupp. Du kan komma åt de kontakter som skapats i Photo Job genom att klicka på knappen Kund i högermenyn. För mer information, läs artikeln om kundmenyn.

Registrerade deltagare kan nås genom att klicka på knappen Deltagare. För mer information läs artikeln i menyn Participants.

Fotojobb publicerat med kontakter

5. Dag för fotografering

På dagen för fotograferingen har du redan en registrering av alla deltagare. Ett individuellt galleri har redan skapats för varje deltagare. För fotograferingen kan du nu skriva ut QR-koderna eller ta med dig dem på din smartphone och först fotografera QR-koden och sedan motsvarande deltagare. Efter fotograferingen kan du ladda upp alla foton inklusive QR-koderna och de sorteras automatiskt in i rätt gallerier.
För att ladda ner QR-kortet för fotograferingen, klicka på knappen QR-koder på höger sida. Mer information finns i artikeln QR-koder i menyn.

6. Efter fotograferingsdagen

När fotograferingsdagen är över behöver du bara ladda upp varje deltagares QR-kodsfoto tillsammans med de utvalda foton som du vill dela/sälja. Mer information om nästa steg och funktioner finns i artikeln Arbetsflöde - steg-för-steg-guide.