Fotojobb - Allmän meny

Fotojobb - Allmän meny

Det här är standardmenyn som visas när du öppnar ett fotojobb. Den innehåller all information om fotojobbet för en snabb överblick, samt verktyg för anpassning.

Allmän meny för fotojobb

Verktyg för anpassning visas som:
In­ställ­ning­ar, detta avsnitt innehåller:
- Inställningar för fotojobb: Innehåller alla inställningar för delning, försäljning och utseende.
- Inställningar för registrering online: Hantera verktyg för onlineregistrering. Se artikeln Online-registrering för mer information.
Funktionerinnehåller detta avsnitt:
- Arkiv: Arkivera fotojobbet när allt är klart. Se avsnittet Arkivera för mer information.

Inställningar för fotojobb

Om du klickar på den här knappen visas en meny med två flikar. Standardfliken, Inställningar för fotojobb, visar den information som angavs när jobbet skapades. Ändringar och ytterligare information kan läggas till efter behov. Se artikeln Photo Job - Workflow guide för mer information.

Allmän meny för fotojobb

Om du klickar på Visa mer visas ytterligare anpassningsverktyg:
Den första användaren tilldelar lösenordet: Gör det möjligt för den första användaren att ange galleriets lösenord vid inloggning.
Filtrera produkter efter bildförhållande: Gör det möjligt för kunder att endast beställa produkter som matchar bildens bildförhållande.
Tillåta bildredigering/utklippning: Tillåter kunder att beskära och ändra storlek på den beställda bilden baserat på formatet för den valda fotoprodukten.
Ersätt bilderna innan du beställer: Gör att du kan ladda upp slutliga filer efter att beställningen har gjorts och innan den skickas till produktion. Se artikeln Blockera beställningar och ersätta bilder för mer information.
När du är klar, kom ihåg att klicka på Fortsätt

Fler inställningar för fotojobb

Stil och utseende

Klicka på fliken högst upp i menyn Inställningar för fotojobb för att komma åt den. Observera att ändringar som görs här kommer att påverka alla gallerier och grupper inom fotojobbet. Anpassningsbara alternativ inkluderar:
Inställningar för stil och utseende

Bildskärmsläge: Välj ett visningsläge för alla gallerier.
Visningsläge för mobila enheter: Välj ett visningsläge för mobila enheter.
Utseende: Välj Mörk eller Ljus som utseende för dina gallerier.
Vattenstämpel: Aktivera en vattenstämpel som ska visas över bilderna i dina gallerier. Se artikeln Vatten stämpel för mer information.
Anmärkningar: Tillåt kommentarer på gallerier för direkt kundfeedback. Se artikeln Kommentarer för mer information.
Feedbackgalleri: Tillåt användare att betygsätta foton med en färgskala och ge feedback. Se artikeln Feedback gallery för mer information.
Kom ihåg att klicka på Fortsätt när ändringarna har gjorts.

Allmän meny för grupp och galleri

Observera att den allmänna menyn för grupp och galleri skiljer sig något från den allmänna menyn för fotojobb. Den innehåller färre alternativ, eftersom de flesta av dem ärvs från det överordnade fotojobbet. Dessa menyer ger information om enskilda grupper eller gallerier för en snabb överblick.

Allmän gruppmeny

Om du klickar på knappen Gruppinställningar för en enskild grupp visas en meny med alternativet Överta inställningar för fotojobb aktiverat. Om du avaktiverar det här alternativet kan du anpassa specifika inställningar för det galleriet eller den gruppen. Observera att när detta alternativ har avaktiverats kommer eventuella ändringar som gjorts i fotojobbet inte att ärvas.

Inställningar för fotojobb ärvs inte

Kom ihåg att klicka på Fortsätt efter att du har gjort några ändringar.