Vattenstämpel

Vattenstämpel

För att ge ditt arbete extra skydd kan du lägga till en personlig vattenstämpel på dina foton. Observera att vattenstämpeln endast är avsedd för digitalt skydd och inte kommer att inkluderas i någon tryckt fotoprodukt eller läggas till i några nedladdningsbara filer.

Skapa en vattenstämpel

Först måste du bestämma vad din vattenstämpel ska vara. För att göra detta, gå till Försäljningspanelen och klicka på Vattenstämpel. Du kommer att hitta olika alternativ.

Vattenstämpel med text

Du kan välja att ha ditt vattenmärke som text. Denna text kommer att visas i ett rutnät med de angivna storlekarna. Du kan också variera opacitet, teckenstorlek och till och med färgerna om du vill.
Eller så kan du välja att ha ditt vattenmärke som en bild. Du måste välja Bild under Typ. Då visas alternativet att ladda upp en bild som vattenstämpel. Denna bild kommer att upprepas som ett schackbräde enligt de inställningar du har angett. Du måste klicka på Ladda upp bild och välja den bild du vill använda som vattenstämpel. Den uppladdade bilden visas i den här panelen.

Bildtyp vattenstämpel

Du kan förhandsgranska hur vattenstämpeln kommer att se ut på dina foton. Du måste klicka på Ladda upp bild under Förhandsgranska och välja ett foto för att testa vattenstämpeln på.

Förhandsgranskning av vattenstämpel

När du är nöjd med resultatet klickar du på Spara.

Använd en vattenstämpel i ett galleri

Om du vill använda vattenstämpeln i ett galleri går du till panelen Gallerier. Här måste du öppna Galleriinställningarna för det galleri som du vill använda vattenstämpeln på. Många alternativ kommer att visas, du måste aktivera vattenstämpeln och klicka på Spara.

Vattenstämpel aktiverad i galleriets inställningar

Om du öppnar ditt galleri kommer du att se att vattenstämpeln har applicerats.

Vattenstämpel applicerad i galleriet

Tillämpa en vattenstämpel på ett projekt

Om du vill använda vattenstämpeln i ett projekt går du till panelen Projekt och öppnar projektinställningarna för det projekt som du vill använda vattenstämpeln i. Många alternativ kommer att visas, du måste öppna Visa avancerade inställningar, aktivera vattenstämpeln och klicka på Spara.

Vattenstämpel aktiverad i projektinställningar

Om du öppnar ditt projekt kommer du att se att vattenstämpeln har använts.

Vattenstämpel applicerad i projektet