Inställningar för försäljning

Inställningar för försäljning

I den här menyn kan du sälja dina bilder som produkter eller digitala filer. Det är viktigt att du aktiverar detta alternativ om du vill sälja dina bilder. Du kan komma åt försäljningsinställningen genom att klicka på 3-punktsknappen för ett galleri i / /Gallerier-menyn.

Alternativ från galleripanelen

Och inuti galleriet, i den högra kolumnen

Alternativ inom ett galleri

När du klickar på Försäljningsinställningar kommer den första skärmen att be dig att aktivera alternativet Tillåt beställning för att tillåta att bilder beställs.

Aktivera Tillåt beställning

När det är aktiverat visas flera alternativ som du kan använda för att anpassa försäljningen av dina bilder.

Inställningar för försäljning

Prislista

Det första du hittar är prislistan. Den prislista som valdes som standard när prislistorna ställdes in är förvald. Du kan välja en annan med hjälp av prislistemenyn. Och om du behöver kan du göra de sista justeringarna av prislistan genom att klicka på Redigera.

Välj prislista

Kampanjer

Till skillnad från kuponger, som gäller för alla gallerier, kan du med kampanjer ange specifika rabatter för enskilda gallerier och till och med tillåta olika rabattnivåer inom samma galleri. Denna mångsidighet ger dig möjlighet att anpassa dina rabatter och effektivt öka din försäljning.
För att lägga till en kampanj i ett galleri, öppna dess Försäljningsinställningar Se till att alternativet Tillåt beställning är aktiverat. I försäljningsinställningarna aktiverar du kampanjen för att se dess anpassningsalternativ. Du kan begränsa kampanjen till en användning per kund genom att kryssa i lämplig kryssruta.

Försäljningsinställningar med aktiv kampanj som ska fyllas

Kampanjer kräver ett specifikt slutdatum, som du kan ange i fältet Slutdatum. Du kan välja om du vill ange kampanjen som en absolut eller procentuell rabatt genom att välja lämpligt alternativ i rutan Typ. Om du väljer Absolut anger du rabattbeloppet i absoluta termer, medan Procent anger rabatten som en procentandel av kundens ordervärde.
Du kan skapa upp till tre olika rabattnivåer inom en kampanj. För varje nivå kan du ange Belopp och Minsta ordervärde som krävs för att aktivera den. Detta ger kunderna incitament att nå den högsta tillgängliga rabatten och uppmuntrar dem att köpa fler produkter. Precis som för kuponger har du för varje rabattnivå möjlighet att täcka fraktkostnaderna för dina kunders köp genom att kryssa i kryssrutan Frakt. Observera att detta inte påverkar Saal Prio-konton, eftersom de redan har fri frakt. Med ett Saal Prio-konto kommer varken du eller dina kunder att drabbas av några fraktkostnader

Försäljningsinställningar med aktiv kampanj

När du har ställt in kampanjen för galleriet klickar du på Spara. När du öppnar galleriets delade länk ser du alla detaljer om kampanjen på ett ögonblick. Kampanjens utgångsdatum och det belopp som krävs för att få rabatten visas i det övre högra hörnet. När en kund når en rabattnivå justeras automatiskt det belopp som krävs för att nå nästa rabattnivå.

Delat galleri med en pågående kampanj

Rabatten läggs automatiskt till i kundens varukorg. Observera att kampanjer och kuponger inte kan användas samtidigt.

Filtrera produkter efter bildförhållande

Detta gör att du bara kan beställa de produkter från den valda prislistan som matchar bildens bildförhållande.

Exempel på alternativ för filter för bildförhållande

Tillåt redigering/omklippning av bilder

Du kan ge kunden möjlighet att beskära och omforma bilden genom att aktivera det här alternativet. En knapp Redigera bild kommer att finnas tillgänglig på den delade gallerilänken när en fotoprodukt väljs.

Redigera-knapp i galleriet

Genom att klicka på den kommer kunden att kunna göra de sista justeringarna av bilden baserat på formatet för den valda fotoprodukten.

Beskär bilden

Byt ut bilden före beställning

Genom att aktivera det här alternativet kan du ladda upp den slutliga filen när en beställning är klar och innan den skickas vidare till produktion. Se relaterat innehåll för mer information.

Galleri för försäljning

När du är klar måste du klicka på Spara. Du kommer att se att galleriets status har ändrats.

Status för galleriet

När du öppnar ditt galleri kommer du att se att alternativet Köp nu nu är tillgängligt i galleriet.

Knappen Köp nu

Bilder kan köpas enligt den konfiguration som anges i den valda prislistan.

Produkter att köpa

Förutom gallerierna kan även alla fotoprodukter som fotoböcker, kalendrar och kort säljas.