Saal Digitals videoguider

Lär känna Saal Digital steg för steg


Saal Digitals Fotoboks-guide

Lär känna Saal Design-mjukvaran steg för steg med den här guiden - från att öppna programvaran till att beställa fotoboken. Fördjupa dig i Saal Digitals produktvärld och lära känna fotoboken och även de olika konfigurationsalternativen.

 

 

OneMinute Fotoboks-guide

Lär dig hur du snabbt skapar en fotobok med funktionen OneMinute-Fotobok. När du har skapat  den kan du sen göra ändringar och finjustera din bok. Du hittar detta designalternativ i Saal Designs mjukvara och i vår webbshop.

AutoLayout Fotoboks-guide

AutoLayout-funktionen i Saal Digitals mjukvara erbjuder den perfekta blandningen av designfrihet och automatisering för en helt anpassad fotobok. Ta reda på hur AutoLayout-funktionen kan hjälpa dig att designa din.

 

 

Skapa personliga kort

Det finns inget bättre än att överraska dina nära och kära med ett originellt kort. Du kan använda dem till bröllop, första nattvarden, födelsedagar eller helt enkelt som ett tackkort. I dagens video visar vi hur du snabbt kan skapa imponerande kort med Saal Design.

Skapa och formatera personlig text

I den här korta videon visar vi dig hur du kan skapa personlig text med vår Saal Design Mjukvara. Du kommer att lära känna alla funktioner i vårt textverktyg så att du alltid kan hitta exakt vad du letar efter.

Ändra designlinjer

I denna video på en minut visar vi dig hur du kan ändra designlinjerna i vår Saal Design Mjukvara. Du kan välja mellan olika designlinjer och använda alternativen som erbjuds av vårt designlinje-verktyg för att perfekt komplettera din personliga fotobok.

Konfigurera en fotobok i Saal Designs mjukvara

I den här videon förklarar vi hur du konfigurerar en fotobok i mjukvaran Saal Design. Olika formatalternativ och val för omslag och insidor gör att du kan anpassa din fotobok.

Placera text på bokryggen

I den här snabba guiden lär du dig att placera din text på ryggen på din fotobok med bara ett klick med hjälp av mjukvaran Saal Design.

Använd dina egna typsnitt

Även om mjukvaran Saal Design har många typsnitt som är lämpliga för varje tillfälle, vill du ibland använda ditt eget. I den här snabba guiden förklarar vi hur du laddar typsnitt från operativsystemet och tillämpar dem på ditt projekt.

Lär känna våra fotopapper

På Saal Digital kan du välja mellan olika högkvalitativa fotopapper som passar varje projekt. Lär känna de viktigaste funktionerna i den här videon och förvandla ditt foto till ett konstverk!

Jämförelse: Aluminiumplatta och borstad Aluminiumplatta

Att välja rätt yta för dina bilder är avgörande. I den här videon kommer du att lära känna de väsentliga skillnaderna mellan våra aluminiumplattor och våra  borstade aluminiumplattor.

 

 

 

 

 

 

 

Inspiration för omslagsdesign: En underbar dag

Det finns oändliga möjligheter när det gäller utformningen av omslaget och baksidan av fotoboken. I den här videon kommer vi att titta på en av dem.

Så skapas försättsbladen på fotoböckerna

Saal Design erbjuder dig möjligheten att designa alla sidor i din fotobok 100% individuellt. Detta inkluderar också försättsbladen av fotoboken.

I den här videon ger vi dig några tips för att få ut mesta möjliga av insidan av din fotobok - vi hoppas att du gillar den!

Inspiration för skapandet av ditt fotoboksomslag - "Havet"

Inga designidéer för omslaget och baksidan av din nästa fotobok? Inga problem, i den här videon visar vi dig hur du använder ett foto som omslag och baksida och hur det blir en spännande design med enkel text och clipart.

Visste du att...? Du kan även ändra dina fotoboksinställningar medan du skapar

Du är ofta mitt uppe i att designa din fotobok när du märker att du vill byta till ett annat albumformat, omslagstyp eller sidnummer. Inga problem! I den här videon visar vi dig hur du kan ändra inställningarna för din fotoprodukt, även om du redan har börjat designa i mjukvaran Saal Design.

Inspiration för omslagsdesign - "Min bästa vän"

Inga designidéer för omslaget och baksidan av din nästa fotobok? Inga problem, i den här videon visar vi dig ett exempel på hur du kan använda clipart från vår mjukvara för din nästa fotobok för att ge den mer uttryck och en originell touch.

Designtips för bakgrunder

I den här videon ger vi dig några designtips för att få ut mesta möjliga av din bakgrund när du utformar fotoböcker.

Inspiration för design av fotobokomslag - "Mitt sommarlov"

Inga designidéer för omslaget till din nästa fotobok? Inga problem, i den här videon visar vi dig hur du kan kombinera ett collage med ett somrigt mönster. Få inspiration till ditt nästa semesteralbum!

 

 

Designtips: Hur man använder cliparts

I den här videon ger vi dig några designtips för att få ut mesta möjliga av gratis cliparts i vår Saal Design mjukvara.

 

 

Inspiration för omslagsdesign - "Orange World"

Inga designidéer för omslaget och baksidan av din nästa fotobok? Inga problem, i den här videon visar vi dig ett exempel där projektet och fotografen själv beaktas.

 

 

Visste du att...? - Du kan även redigera dina foton i Saal Designs Mjukvara

I vår mjukvara kan du göra färgkorrigeringar på dina foton, t.ex. Ljusstyrka, mättnad, kontrast och mycket mer...

 

 

Inspiration för omslagsdesign - "Fotografportfolio"

Inga designidéer för omslaget till din nästa fotobok? Inga problem, i den här videon visar vi dig ett trevligt sätt att utforma omslaget till din portfolio. Medan vi arbetar med de mest imponerande bilderna på framsidan, använder vi bara fotografens signatur på baksidan av omslaget.

Hur man använder ICC-profiler i Photoshop

Vi klargör alla frågor som rör användningen av ICC-profiler, som kan användas för att simulera det valda gränssnittet på skärmen. Detta gör att du i förväg kan se hur fotot kommer att se ut på det valda papperet eller ytan, vilket ger dig full kontroll över inställningar som färg och ljusstyrka.

Inspiration för omslagsdesign - "Vackraste minnena"

Inga designidéer för omslaget till din nästa fotobok? Inga problem, i den här videon visar vi dig ett fint exempel på julsäsongen. Vi designar ett omslag baserat på formen av en stjärna och kombinerar det med ett vackert mönster på bokens ryggrad och baksidan av vår fotobok.

10 tips för en perfekt fotobok

Det finns inga gränser för din kreativitet när du skapar en fotobok, men dessa tips kan hjälpa dig att skapa den perfekta fotoboken. Upptäck nu de tio punkterna som vi tror är viktiga för att uppnå bästa möjliga resultat när du utformar en fotobok.

Inspiration för omslagsdesign - "Vänner för evigt"

Inga designidéer för omslaget till din nästa fotobok? I det här exemplet visar vi hur en serie utvalda bilder kan fungera som en liten sammanfattning för berättelsen i din fotobok och samtidigt börja berätta historien på ett attraktivt sätt.

Hur man använder stödlinjer och fäst till rutnät-verktygen

Vill du placera dina bilder med precision när du skapar en fotobok? I den här korta videon visar vi dig den automatiska funktionen för stödlinjer och fästa till rutnät-verktyget. Dessa två funktioner hjälper dig att bättre placera element som bilder, textfält och cliparts på de enskilda sidorna. På så sätt kan du skapa en harmonisk komposition i din fotobok med alla element korrekt anpassade.

Inspiration för omslagsdesign - "Marocko"

Vi ser fram emot att inspirera dig med ytterligare en omslagsdesign för din fotobok. I den här korta videon visar vi dig en minimalistisk design genom att använda en mask för bilden och kombinera den med en kort text.

Ladda ned och installera programvaran Saal Design

I den här korta videon visar vi dig hur du enkelt kan ladda ner och installera mjukvaran Saal Design. I ytterligare handledning guidar vi dig steg för steg genom programvaran och visar dig de många olika funktionerna så att du kan designa dina fotoprodukter på egen hand.

Inspiration för Omslagsdesign - "Min baby"

Vi vill visa dig en ny, inspirerande video om utformningen av fotobokomslaget. Den här gången koncentrerar vi oss på ett enda foto, som vi sätter i rampljuset med ett mönster i lämplig färg och en kort text.

 

 

Upptäck vårt fotoboksomslag i naturligt linne med matchande premium presentask

I den här korta videon vill vi presentera vårt fotoboksomslag i naturliga linne. Du får våra premium presentaskar i kombination med både svart och vitt konstläder.

De olika alternativen för att skapa din fotobok

I den här videon visar vi dig de många olika alternativen för att konfigurera din fotobok: Välj mellan olika format, papperstyper, sidtjocklek och omslagsmaterial och skapa fotoböcker efter din smak.

Designtips - så du väljer rätt fotoboksformat

Landskapsformat, porträttformat eller snarare kvadratiskt? I den här videon tittar vi närmare på de olika fotobokformaten och hjälper dig ta reda på vilket format som passar bäst för dina foton och layouter.

Inspiration för ditt fotoboksomslag - "Alternativ Design"

Vi vill inspirera dig med en annan kreativ design för ditt fotoboksomslag. I den här videon fokuserar vi därför på en alternativ design, där vi kombinerar ett foto med geometriska former och blommiga clipart.

5 tips för val av bilder

Har du många vackra bilder och kan inte bestämma vilka du ska inkludera i din fotobok? Med dessa 5 tips planerar vi att göra det lättare för dig att välja rätt bilder.

Inspiration för omslagsdesign - "Baby Paul"

I denna korta videoguiden visar vi dig steg för steg hur du enkelt kan designa detta söta fotobokomslag själv. Det är bäst att använda vår Saal Design-mjukvara för designen, så att du kan följa vart och ett av de enskilda stegen.

5 tips för hur du använder text i din fotobok

Är du inte säker på vilket teckensnitt du ska välja för din fotobok? I den här videon ger vi fem tips om hur du väljer rätt teckensnitt för din text samt lite användbar information om var du ska placera den.

Hur man använder Saal ICC-profiler på Lightroom

I den här videon visar vi hur du kan tillämpa Saal Digitals ICC-profiler korrekt på dina bilder med hjälp av programvaran Lightroom för att kunna skapa en softproof och visualisera det slutliga tryckta resultatet. 

Beställ nu