Konvertera en artikel

Konvertera en artikel

Det är möjligt att konvertera en fotoartikel när den har designats. Detta kan vara mycket användbart om du vill skapa varianter i olika storlekar. Till exempel om du skapar en 30 x 30 Professional Line och vill ha en mindre 21 x 21-variant för att ge bort som present. Ett annat exempel är när du designar en kalender, det kan vara användbart att skapa olika varianter för att inkludera olika datum.

När det projekt som skall konverteras öppnas i Designer, visas en knapp med namnet Artikel i den högra kolumnen. Om du klickar på den visas olika parametrar som kan ändras i artikeln, beroende på vilken produkt du designar. Om du t.ex. designar en fotobok kommer du att kunna ändra omslagsytan, uppslagen och lägga till en presentförpackning.

Article menu in designer

För att konvertera en artikel till en annan, t.ex. för att ändra storleken på fotoboken, klickar du på knappen Konvertera artikel i det nedre högra hörnet. Ett varningsmeddelande visas som informerar dig om att de ändringar du håller på att göra inte kan ångras. Det är därför lämpligt att spara projektet innan du fortsätter.

Product selection window

Om du konverterar en artikel påverkas bildernas position och storlek. Det är bäst att välja en artikel med samma bildförhållande.

Converted article with Article right menu displayed

När du har valt den artikel som ska konverteras öppnas projektet. Den nya artikeln måste kontrolleras för att säkerställa att allt är som du vill ha det. Kom ihåg att spara den med ett annat namn efter kontrollen. Detta kommer att skilja den från den artikel du skapade tidigare.