Kontakter och kontaktgrupper

Kontakter och kontaktgrupper

Du kan spara dina kontakter och kontaktgrupper direkt i Photo Portal. På så sätt kan du skicka dem dina bilder och projekt direkt från Photo Portal utan att behöva använda ett externt program. Kontakter och kontaktgrupper finns i panelen Försäljning, under Kommunikation.

Kontakter

menyn Kontakter visas en lista över alla dina sparade kontakter.

Contacts menu

Om du vill lägga till en kontakt klickar du helt enkelt på Lägg till. En meny visas där du kan lägga till kontaktpersonens personliga uppgifter. När du har fyllt i alla fält klickar du på Spara.

Contact information window

Den nya kontakten läggs till i din kontaktlista. Genom att klicka på kontakten kan du ändra och komplettera dess information eller radera den vid behov.

Om alternativet Kräver registrering är aktiverat i ett galleris delningsinställningar kommer en ny användare som får tillgång till galleriet dessutom automatiskt att läggas till i din kontaktlista med statusen Ny när han eller hon får tillgång till galleriet.

New contact created due to registration

Kontaktgrupper

Kontaktgrupper är mycket användbara för att organisera dina kontakter i grupper som fungerar som en distributionslista. Bilder och projekt kan snabbt delas med en grupp kontakter utan att du behöver lägga till dem en i taget.

En ny kontaktgrupp kan skapas genom att klicka på Lägg till. Ett fönster visas där du kan ange namnet på den nya kontaktgruppen. När den har sparats visas den i menyn Kontaktgrupper.

Contact groups menu

För att lägga till kontakter till en kontaktgrupp går du till menyn Kontakter och klickar på den kontakt du vill lägga till i gruppen. Alla skapade kontaktgrupper kommer att vara tillgängliga för att kryssa i fönstret Kontaktinformation. De kommer också att visas när en ny kontakt läggs till. Det finns ingen gräns för hur många grupper en kontakt kan läggas till i. Det är också möjligt att skapa en ny kontaktgrupp från kontaktinformationsfönstret genom att klicka på Lägg till. När du är klar klickar du på Spara.

Contact group selected in contact

Användning av kontakter och gruppkontakter

Om du vill dela gallerier och projekt med dina kontakter öppnar du inställningarna för delning.

Share gallery settings

Det finns flera alternativ för att dela en delad länk. Genom att klicka på Dela med kontakter erbjuds alla tillagda kontakter och kontaktgrupper för val. Fler kontakter kan läggas till vid behov.

Select contacts window