Bildtext för utställningar

Bildtext för utställningar

Den här funktionen är mycket användbar för utställningar eftersom potentiella kunder kan köpa dina foton direkt genom att skanna QR-koden som är kopplad till fotot. Om du vill göra foton tillgängliga genom att bara skanna en QR-kod kan du göra det genom att använda funktionen Skapa bildtext i ditt galleri. Innan du klickar på det här alternativet kan du lägga till en titel och en beskrivning till bilderna i galleriet så att den här informationen visas på korten bredvid QR-koden. För att göra detta väljer du en bild i ditt galleri. I menyn till höger visas information om fotot och olika funktioner. Under Detaljer hittar du utrymme för att lägga till en titel och beskrivning till bilden om du vill. När du har fyllt i dessa klickar du på Spara ändringar. Om du inte lägger till en titel till din bild kommer standardfilnamnet att användas.

Image details in the gallery view

Funktionen Skapa bildtexter finns på två ställen: I galleriet, genom att klicka på knappen 3 prickar i önskat galleri.

Display options in the gallery

I galleriet, utan en vald bild, hittar du den i menyn till höger, under funktioner.

Options within the gallery

När du klickar på knappen Skapa bildtext (för utställningar ) visas olika alternativ för att anpassa informationen och utseendet på ditt kort samt en förhandsvisning av hur det kommer att se ut. Förutom den QR-kod som ska skannas innehåller korten konstnärsnamnet, som du hittar i avsnittet Profil och sidinställningarkontot, samt titeln på den bild som det hänvisar till. Eventuellt kan du också inkludera en beskrivning av bilden.

Export caption data menu

Om du vill ladda ner en PDF-fil med alla fotokort i galleriet med motsvarande QR-kod klickar du bara på Ladda ner utskrivbar PDF-fil. En PDF-fil med alla kort som motsvarar varje bild i galleriet kan laddas ner, skrivas ut och användas var du vill. Du kan också ladda ner CSV-filen med motsvarande information från galleriet genom att klicka på Ladda ner bladet (CSV). Med CSV-filen kan du skapa och utforma din egen bildtext.