Softproof (skärmkorrektur) i Lightroom

Softproof (skärmkorrektur) finns i Lightroom från version 4 för RGB-profiler.

Ladda först ned motsvarande profil för din produkt, och respektive ICC-profil är komprimerad.

Klicka här för ICC-profilöversikt

Observera: Färgprofilerna för Väggdekorer (Akrylglas, Aluminiumtavla, PVC-panel, Canvas, Galleritryck), för tryckta produkter, t.ex. Kalendrar och alla Gratulationskort kan inte visas i Lightroom eftersom CMYK-profiler inte stöds. Som ett alternativ rekommenderar vi att du använder Adobe Photoshop för dessa profiler.

1. Installera profil

Efter nedladdning måste du packa upp profilen och sedan importera den:

• MAC OS X: Kopiera filer till katalogen/Library/ColorSync/Profiles
  • Windows: Högerklicka på filen och välj sedan "Installera profil"

2. Gör förberedelser

Markera fliken  i det övre högra hörnet av Lightroom och markera kryssrutan Softproof i det nedre vänstra hörnet.
Bakgrundsfärgen förändras till vit, vilket indikerar att du är i Softproof. Etiketten "Proof Preview" visas också längst upp till höger.

Softproof (skärmkorrektur) i Lightroom

Softproof (skärmkorrektur) i Lightroom

Softproof (skärmkorrektur) i Lightroom

3. Börja Softproofa

Du kan justera inställningarna under fliken "Soft Proofing" på höger sida.
Observera vilken produkt du vill beställa och välj lämplig profil och rätt "prioritet"! Du måste också notera om markeringen för "Simulera papper och tryckfärg" måste vara inställd eller inte. Du hittar informationen i tabellen ovan.

4. Exportera den färdiga bilden

Om din bild med Softproof visas korrekt och ser ut som du vill ha den kan du exportera din bild. Gå till Arkiv> Exportera och ange önskade inställningar.

Vänligen observera att filinställningarna måste finnas i ett RGB-färgutrymme under 'Färgutrymme' och att SaalDigital-profilen inte ska ställas in!

Softproof (skärmkorrektur) i Lightroom

5. Beställ dina bilder från Saal Digital

Slutligen kan du beställa dina bilder via mjukvaran eller via webbutiken med direktuppladdningsfunktionen.