Bild i gråskala har olika RGB-värden och ett färgstick

Gråskala har olika RGB-värden

Om en gråskalebild i färgutrymmet RGB inte har identiska färgvärden, kan det uppstå en färgskiftning i bilden.

Detta kan korrigeras genom att anpassa bilden via följande.

Bild i gråskala har olika RGB-värden och ett färgstick

Pipetten kan användas för att kontrollera om bilden har identiska RGB-värden, och om de skiljer sig till och med något kan det finnas ett färgstick.

Följ dessa anvisningar:

Konvertera först bilden till en gråskalebild: I programmet Photoshop: Redigera> Konvertera till profil ...> Profil: Gråskala arbetsfärgsutrymme - Dot Gain 15% (se inställningar i skärmdump).

Bild i gråskala har olika RGB-värden och ett färgstick

Konvertera sedan bilden tillbaka till RGB-färgutrymmet:

I programmet Photoshop: Redigera> Konvertera till profil ...> Profil: RGB arbetsfärgutrymme - sRGB IEC61966-2.1 (se inställningar i skärmdump).

Bild i gråskala har olika RGB-värden och ett färgstick

Nu är RGB-värden identiska med R 119 / G 119 / B 119 och filen har inte längre ett färgstick och kan nu beställas från oss.

Bild i gråskala har olika RGB-värden och ett färgstick