Skapa dina filer i InDesign

Skapa dina filer i InDesign

I Professional Zone kan du ladda ner InDesign-mallar för olika valfria fotoprodukter. Mallarna baseras på fotoproduktens exakta mått och innehåller ett antal riktlinjer, som förklaras nedan med hjälp av en mall för en fotobok.

Omslag

 1. Detta är sidornas råformat inklusive utfall. Området mellan 1 och 2 är utfall och kommer inte att synas i slutprodukten.
 2. Begränsar designområdet och är det slutliga formatet.
 3. Inga viktiga bilddelar eller text ska placeras utanför denna linje.
 4. Detta är omslagets vikområde.
 5. Detta är bokens rygg.

Guider för omslag

Särskilda omslag

Du kan förbättra dina glansiga, matta och vita konstläderomslag genom att lägga till bilder, cliparts och text. På grund av materialbegränsningar tillåter dock vissa specialomslag endast text och cliparts, inte bildfiler. För en mer personlig touch kan du utforska Professional Line-fotoboken med omslag i akryl eller borstad metall

Inre sidor

 1. Detta är råformatet för de inre sidorna inklusive utfall. Området mellan 1 och 2 är utfall och kommer inte att synas i slutprodukten.
 2. Begränsar designområdet och är det slutliga formatet.
 3. Inga viktiga bilddelar eller text ska placeras utanför denna linje.

Guider för inre sidor

Var uppmärksam på följande detaljer:

 • Färgrymd: Använd alltid sRGB för dina data.
 • Minsta avstånd: Placera inte elementen direkt mot bleedlinjen. Med andra ord, täck hela sidan eller lämna ett mellanrum på ca 1 cm från utfallslinjen. Annars kan du få kanthalos eller skära bort viktiga element från din bild.
 • Typsnitt: Observera att alla teckensnitt alltid måste vara inbäddade i PDF-filen; alternativt kan du också konvertera dem till sökvägar.
 • Minsta teckenstorlek: Observera att teckenstorleken varierar mellan olika typsnitt. Sans-serif-teckensnitt, regular eller bold, bör vara minst 8 pt (mätning med Arial), medan Serif-teckensnitt bör vara minst 10 pt (mätning med Times New Roman).
 • Light-teckensnitt: Om typsnittets vikt är Light ska storleken vara minst 12 pt. Om ljus text skrivs mot en mörk bakgrund ska storleken vara minst 14 pt.
 • Streckbredd: Streckbredden för linjer bör inte understiga 1 pt.
 • Utbredning: Värdet för utfall och fogutrymme gäller alltid för en sida och bör därför beaktas för varje sida i en kalender samt i fotoböcker (t.ex. värde x 2 för vänster och höger).
 • Kontrollera alla sidor noggrant innan du lägger beställningen. Om det uppstår några problem, vänligen kontakta vår support. Du kan granska alla detaljer i helskärm. Vi ansvarar inte för eventuella misstag i produkten om de var synliga för dig i förhandsgranskningen.
 • PDF-export: Använd inte register- eller beskärningsmärken
 • PDF-filer måste optimeras i Adobe Acrobat Pro
 • Du kan ladda upp dina PDF- eller JPG-filer i onlinebutiken.

Fotobok:

 • Det angivna antalet sidor inkluderar inte omslaget.
 • För hela fotobokens omslag (fram- och baksida) behövs endast en PDF-fil.
 • Även insidan av omslagets fram- och baksida kommer att tryckas. Om du vill att den ska vara vit, vänligen lämna den första sidan på det första uppslaget och den sista sidan på det sista uppslaget tomma. (Fotoboken börjar direkt med det första uppslaget.)

PDF-export

Om du använder PDF-exportfunktionen (rekommenderas för InDesign och QuarkXPress) rekommenderar vi att du använder Högkvalitativ utskrift vid export, eller använder vår förinställning Adobe PDF Saal Digital. Ändra målfärgrymden i Output till RGB-färgrymd - sRGB IEC61966-2.1 (se skärmdump nedan). Om du använder funktionen Dubbla sidor (för fotoböcker) med ett layoutprogram som QuarkXPress eller InDesign, se till att du har markerat kryssrutan Utskriftsark (QuarkXPress = Monteringsytor). Det är viktigt att vi får varje dubbelsida som en sida i PDF-filen.

Observera att kryssrutan Använd gränssnittsinställningar för dokumentet är aktiverad när du använder våra mallar (se skärmdump nedan) .

Du behöver inte kombinera PDF-filerna (dubbelsidigt omslag och insidor) men du kan också ladda upp 2 PDF-filer.

Optimera alltid din PDF före uppladdning för att minska datamängden och konvertera eventuella masker, transparenser och metadata som kan orsaka problem under importen.

Menyn Exportera Adobe PDF

Trimning (för PDF-export): I PDF-exportfältet under Marks and Bleeds ska du använda kryssrutan Use interface settings of the document, om du tidigare har definierat trimning i dokumentet.

Menyn Exportera Adobe PDF

Förinställningar för Adobe PDF: För att undvika problem med produktionen av utskrivbara data erbjuder vi dig också en PDF-export av våra Saal Digital-jobbalternativ för nedladdning utan kostnad. Du kan använda dessa för alla InDesign-versioner. Ladda ner jobbalternativen här och installera dem på din dator.

För att ladda ner jobbalternativen i InDesign eller Photoshop klickar du på Arkiv och under Adobe PDF Presets väljer du Define. Klicka sedan på Ladda och välj Saal Digital.joboptions från den sparade platsen på din dator.

Du kan nu välja Saal Digital-profilen under Adobe PDF Pres ets och sedan exportera din PDF.

Adobe PDF-förinställningar för InDesign

 

Din språkinställning stämmer inte överens med språket på denna webbplats. Vänligen välj:

Din språkinställning stämmer inte överens med språket på denna webbplats. Vänligen välj: