Snabbguide: Skapa, dela och sälj ett galleri

Snabbguide: Skapa, dela och sälj ett galleri

Här är en enkel steg-för-steg-guide för att skapa och dela ett galleri. För varje steg hittar du också motsvarande poster med detaljerade förklaringar:

  1. Gå till menyn Gallerier och klicka på knappen Lägg till. Skriv titeln på ditt galleri och klicka på Skapa.
  2. Ditt galleri är nu skapat och ligger tomt i menyn Gallerier. Klicka på det för att öppna det.
    Menyn Gallerier
  3. Klicka på Lägg till och sedan på knappen Lägg till bilder för att välja bilder från din lokala enhet eller online-resurs.
  4. Som standard väljs en bild som huvudbild. Du kan redigera eller ändra detta genom att klicka på knapparna ovanför bilden i den högra kolumnen.
  5. Anpassa visningen av galleriet och aktivera funktioner som vattenstämplar eller kommentarer genom att klicka på Galleriinställningar i den högra kolumnen.
  6. Aktivera delning genom att klicka på knappen Delningsinställningar i den högra kolumnen. När det är aktiverat kan du konfigurera alternativ som den delade titeln och beskrivningen. En delad länk skapas som du kan dela med dina kontakter med hjälp av den metod du föredrar. Klicka på Spara för att aktivera delningen.
  7. Tillåt beställning av foton i galleriet genom att klicka på Försäljningsinställningar. När det är aktiverat kan du välja prislista, lägga till kampanjer med mera. När du har ställt in allt klickar du på Spara för att tillåta att bilderna i galleriet kan köpas enligt den konfiguration och de priser du har ställt in.

Galleri

När ditt galleri har konfigurerats kan du klicka på knappen Öppna för att komma åt den delade länken och kolla in ditt galleri. Kom ihåg att dela länken till galleriet med dina kunder via menyn Dela inställningar eller på annat sätt. Och om du har konfigurerat ditt galleri för inköp kan du hålla utkik efter din första beställning. Du kan spåra alla beställningar i menyn Orderhantering i panelen Försäljning.