Skapa gallerier

Skapa gallerier

Med gallerier kan du lagra, organisera, dela och sälja dina bilder från en enda lagringsplats på nätet.

Skapa ett galleri

Panelen för gallerier

För att skapa ett galleri måste du gå till Gallerier och klicka på knappen Lägg till. En popup-meny visas där du kan skriva en titel, en beskrivning och välja fotografityp. När allt är ifyllt klickar du på Skapa.

Lägg till en ny gallerimeny

Ett nytt galleri kommer att visas i dina Gallerier.

Nytt galleri på panelen Galleri

Du kan öppna ditt nya galleri genom att klicka på det. Du kommer att se att det nya galleriet är tomt.

Tomt galleri

För att lägga till bilder måste du klicka på Lägg till, Lägg till bilder och välja den plats där dina bilder är lagrade. Eller så kan du lägga till bilderna direkt genom att dra dem från en mapp och släppa dem i galleriet.

Alternativ för att lägga till bilder

I den högra kolumnen i galleriet visas viktig information, t.ex. galleriets status, vilket datum det skapades, vilket datum det senast sparades och den totala filstorleken för hela galleriet. Den innehåller också galleriets huvudbild, knapparna Inställningar och Funktioner, alternativet Skapa en produkt med bilderna i ditt galleri och huvudbilden. Alternativen och informationen i denna kolumn uppdateras vid varje ändring, vilket ger dig fullständig översikt och kontroll över innehållet i ditt galleri.

Galleri med bilder

Skapa ett undergalleri

Förutom gallerier har du möjlighet att skapa undergallerier inom galleriet. Mycket användbart för att organisera dina foton eller göra urval av foton för att skicka till specifika grupper av människor. För att skapa undergallerier måste du klicka på Lägg till och välja Lägg till nytt undergalleri

Lägg till undergalleri -knappen

En popup-meny visas där du kan skriva en titel, en beskrivning och välja fotograferingstyp. Här kan du också aktivera eller inaktivera alternativet att automatiskt dela undergalleriet när huvudgalleriet delas. När allt är ifyllt klickar du på Skapa.

Meny för nytt undergalleri

Ett nytt undergalleri visas inuti galleriet. Du kan öppna ditt nya undergalleri genom att klicka på det. Du kommer att se att det nya undergalleriet är tomt. Du kan lägga till bilder genom att klicka på knappen Lägg till som på gallerier.

Nytt undergalleri skapat

Och du kan välja foton från huvudgalleriet för att placera dem i undergalleriet. Du behöver bara gå tillbaka till huvudgalleriet genom att klicka på det.

Galleri toppmeny

Och välj de foton du vill flytta till undergalleriet. Om du vill välja mer än en bild måste du klicka på kryssrutan Välj flera och sedan välja bilderna. När en bild har valts visas i den högra menyn alternativet att kopiera, flytta till och radera. För att lägga till de valda bilderna i undergalleriet väljer du att kopiera eller flytta, beroende på dina behov.

Sortera bilder och gallerier

När du har laddat upp bilder till ett galleri kan du ordna dem i den ordning du föredrar. Dra och släpp helt enkelt en bild till önskad position. Kunden kommer att se i vilken ordning du har arrangerat bilderna i det delade galleriet.

Gallerier och undergallerier kan också organiseras på samma sätt. Välj ett galleri i menyn Gallerier och dra det till önskad position. Om du har en profilsida och väljer att dela gallerier med alternativet Publicera på profilsida aktiverat, kommer den ordning du anger här att avgöra hur de visas på din profil.

Status för gallerier

Gallerier visar en informativ etikett som gör att du kan kontrollera deras status på ett ögonblick.
I validering: Detta indikerar att bilderna som laddats upp till galleriet för närvarande granskas. Galleriets status ändras automatiskt när bilderna har granskats och godkänts.
Privat: Detta innebär att galleriet och de bilder det innehåller endast är synliga för dig, galleriets ägare, och inte är tillgängliga för andra.
Delat: Detta innebär att det är tillgängligt för andra baserat på den konfiguration du har ställt in i dess delningsinställningar. En delad länk är tillgänglig för att tillåta personer att komma åt och visa galleriet. Bilderna är inte till salu.
Kommersiell: Detta indikerar att alternativet Tillåt beställning är aktiverat. Detta innebär att foton i galleriet kan köpas enligt den prislista och konfiguration som du har angett i dess försäljningsinställningar.
Avaktiverad: Detta indikerar att galleriet inte längre delas och därför inte längre är kommersiellt (även om det var det). Galleriet är effektivt dolt för allmänheten.

Galleriernas status