Inställningar för profil och sida

Inställningar för profil och sida

Oavsett om det är en portfölj eller en webbshop kan du skräddarsy din profilsida så att den passar dina behov.

Så här skapar du din profilsida

I menyn Konto hittar du avsnittet Profil och sidinställningar. Här hittar du alla verktyg du behöver för att skapa och anpassa din profilsida.

Profile and page settings menu

Först måste du aktivera alternativet Aktivera din offentliga profil för att börja skapa din profilsida. När du har aktiverat sidan måste du ge den ett profilnamn. När du har lagt till ett kommer en länk att genereras.

Profile name and profile page link

Din sida har redan skapats, även om den fortfarande är tom. När du klickar på den kommer du att se att ett nytt fönster öppnas med din tomma webbsida. Du måste lägga till den information som du vill ska visas på din profilsida. Observera att den här länken inte fungerar om alternativet Aktivera din offentliga profil är inaktiverat.

Profile page blank

Anpassning av information och utseende

Du kan anpassa din sida genom att ladda upp din logotyp. Klicka helt enkelt på Ladda upp bild under avsnittet Logotyp och företagsdesign och välj din logotyp enligt de angivna specifikationerna. Din logotyp kommer att visas i det övre vänstra hörnet av din sida.

Du kan också ladda upp en bild för din webbplatsrubrik. Denna kommer att visas högst upp på din sida. Du måste klicka på knappen Ladda upp bild under avsnittet Huvudbild och välja bild. När du har laddat upp bilden kan du klicka på Redigera bild för att välja det bildval som ska visas.

Logo and header image uploaded

Du kan ändra dessa bilder när som helst genom att ladda upp en annan för att ersätta dem eller genom att klicka på Ta bort för att ta bort dem. Förutom bilder kan du lägga till personlig information och sociala medier.

Information to fill in for profile page

Under avsnittet Om dig hittar du flera alternativ för att fylla i din personliga information. Att lägga till en titel till din profilsida, som visas under din avatarbild. Ett artistnamn, som kommer att användas som författarreferens och ansvarig för innehållet på webbplatsen. En beskrivning som kommer att visas under titeln på webbplatsen.

Under avsnittet Sociala medier hittar du en rad olika alternativ för att inkludera dina sociala nätverk på din webbplats. Länkarna till dina sociala nätverk kommer att vara synliga längst ner på din sida med logotypen för motsvarande plattform. Om du har ytterligare en webbplats som du vill lägga till på din profilsida kan du också inkludera den.

Slutligen har du olika alternativ för att anpassa visningsläget för din webbplats. Du kan till och med välja ett särskilt visningsläge för mobila enheter. Och du kan välja ett mörkt eller ljust utseende.

Appearance and display mode options

Kom ihåg att klicka på Spara ändringar varje gång du lägger in nytt innehåll. Du kan förhandsgranska din sida genom att klicka på länken till din profilsida.

Profile page customised but no galleries

Dessutom har du möjlighet att lägga till din profil på Saal WallArt, en onlineplattform där du kan visa upp ditt arbete, komma i kontakt med potentiella köpare och tjäna pengar på din fotografering. Om du publicerar foton på WallArt kan du skapa ett galleri på din profilsida med de bilder du har laddat upp där. Läs mer om WallArt här.

Publicera gallerier på din profilsida

Om du vill lägga till gallerier på din profilsida går du till menyn Gallerier och öppnar delningsinställningarna för det galleri du vill lägga till på din profilsida.

Som standard är alternativet Publicera på profilsidan inaktiverat, aktivera det helt enkelt och klicka på Spara för att visa ditt galleri på din profilsida. Du kan publicera så många gallerier som du vill och avpublicera dem när du vill genom att avmarkera det här alternativet.

Publish on profile page option activated in Share galleries

Observera att alla inställningar för varje galleri ärver de inställningar som redan gjorts i menyn Gallerier. Detta innebär till exempel att om ett galleri har alternativet Tillåt beställning aktiverat med en specifik prislista i motsvarande försäljningsinställningar, kommer bilder från det galleriet att kunna köpas från din profilsida så snart en användare går in i det galleriet. Detta gäller för alla alternativ i inställningarna för galleri, delning och försäljning för varje galleri. Du måste vara medveten om detta och ändra galleriinställningarna vid behov.

Profile page with galleries