Inställningar för profil och sida

Profil- och sidinställningar

Oavsett om det är en portfölj eller en onlinebutik kan du skräddarsy din profilsida så att den passar dina behov.

Så här skapar du din profilsida

I menyn Konto hittar du avsnittet Sid- och profilinställningar. Här hittar du alla verktyg du behöver för att skapa och anpassa din profilsida.

Menyn för profil- och sidinställningar

Först måste du aktivera alternativet Aktivera din offentliga profil för att börja skapa din profilsida. När du har aktiverat alternativet måste du ge din sida ett profilnamn. När du har lagt till ett namn klickar du på Spara ändringar. En länk kommer att genereras.

Profilnamn och länk till profilsida

Din sida har redan skapats, även om den fortfarande är tom. När du klickar på den kommer du att se att ett nytt fönster öppnas med din tomma webbsida. Du måste lägga till den information som du vill ska visas på din profilsida. Observera att den här länken inte fungerar om alternativet Aktivera din offentliga profil är inaktiverat.

Profilsidan är tom

Anpassning av information och utseende

Du kan anpassa din sida genom att ladda upp din logotyp. Klicka bara på Ladda upp bild under avsnittet Logotyp och företagsdesign och välj din logotyp enligt de specifikationer som anges. Din logotyp kommer att visas i det övre vänstra hörnet på din sida.

Du kan också ladda upp en bild för sidhuvudet på din webbplats. Denna kommer att visas högst upp på din sida. Du måste klicka på knappen Ladda upp bild under rubriken Rubrikbild och välja bilden. När du har laddat upp bilden kan du klicka på Redigera bild för att välja det bildval som ska visas.

Logotyp och headerbild uppladdade

Du kan när som helst ändra dessa bilder genom att ladda upp en annan för att ersätta dem eller genom att klicka på Ta bort för att ta bort dem. Förutom bilder kan du lägga till din personliga information och dina sociala medier.

Information att fylla i för profilsidan

Under avsnittet Om dig hittar du flera alternativ för att fylla i din personliga information. Lägga till en titel på din profilsida, som kommer att visas under din avatarbild. Ett artistnamn, som kommer att användas som författarreferens och ansvarig för innehållet på webbplatsen. En beskrivning som kommer att visas under webbplatsens titel.

Under avsnittet Sociala medier hittar du en mängd olika alternativ för att inkludera dina sociala nätverk på din webbplats. Länkarna till dina sociala nätverk kommer att synas längst ner på din sida med logotypen för motsvarande plattform. Om du har ytterligare en webbplats som du vill lägga till på din profilsida kan du också inkludera den.

Slutligen har du olika alternativ för att anpassa visningsläget för din webbplats. Du kan till och med välja ett specifikt visningsläge för mobila enheter. Och du kan välja ett mörkt eller ljust utseende.

Alternativ för utseende och visningsläge

Kom ihåg att klicka på Spara ändringar varje gång du skriver in nytt innehåll. Du kan förhandsgranska din sida genom att klicka på länken till din profilsida.

Profilsidan anpassad men inga gallerier

Dessutom har du möjlighet att lägga till din profil på Saal WallArt, onlineplattformen där du kan visa upp ditt arbete, få kontakt med potentiella köpare och tjäna pengar på dina fotografier. Om du publicerar bilder på WallArt kan du skapa ett galleri på din profilsida med de bilder du har laddat upp där. Läs mer om WallArt här.

Publicera gallerier på din profilsida

För att lägga till gallerier på din profilsida, gå till menyn Gallerier och öppna delningsinställningarna för det galleri du vill lägga till på din profilsida.

Som standard är alternativet Publicera på profilsida avaktiverat, aktivera det och klicka på Spara för att visa ditt galleri på din profilsida. Du kan publicera så många gallerier som du vill och avpublicera dem när du vill genom att avmarkera det här alternativet.

Alternativet Publicera på profilsidan aktiverat i Dela gallerier

Observera att alla inställningar för varje galleri ärver de inställningar som redan gjorts i menyn Gallerier. Detta innebär t.ex. att om ett galleri har alternativet Tillåt beställning aktiverat med en specifik prislista i sina motsvarande försäljningsinställningar, så kommer bilder från det galleriet att vara tillgängliga för köp från din profilsida så snart en användare går in i det galleriet. Detta gäller för alla alternativ inom galleri-, delnings- och försäljningsinställningarna för varje galleri. Du måste vara medveten om detta och ändra galleriets inställningar om det behövs.

Profilsida med gallerier