Duplicera eller konvertera ett projekt

Duplicera eller konvertera ett projekt

Du kan skapa dina projekt från grunden eller duplicera och till och med konvertera dem. Detta kan vara mycket användbart för att skapa olika produkter med samma innehåll eller för att skapa olika versioner med de ändringar du tycker är användbara, t.ex. olika storlekar. För att duplicera ett projekt måste du gå till panelen Projekt och välja det projekt du vill duplicera. En meny med flera alternativ visas till höger. Bland funktionsalternativen hittar du knappen Duplicera. Du kan också hitta knappen Duplicera genom att klicka på projektets 3-punktsknapp.

Projektalternativ visas

Om du klickar på den skapas automatiskt ett nytt identiskt projekt i panelen Projekt. Observera att detta nya projekt inte har delats och ännu inte är tillgängligt för försäljning.

Duplicerat projekt på panelen

Om du vill konvertera det nya projektet till en annan artikel klickar du på det för att visa de olika alternativen i menyn till höger. Här hittar du knappen Konvertera artikel nu.

Knappen Konvertera artikel

När du klickar på den visas ett varningsmeddelande som informerar dig om att ändring av format, storlek eller antal sidor kan ändra innehållet. Nu måste du välja den produkt som du vill omvandla ditt projekt till.

Artiklar för att konvertera projektet

När artikeln är vald hittar du i panelen Projekt både det ursprungliga projektet och det duplicerade projektet som har konverterats till en annan artikel.

Samma projekt, annan artikel

Observera att i den konverterade produkten har egenskaperna för det ursprungliga projektet som du har utformat ändrats. Det är viktigt att du öppnar det konverterade projektet för att kontrollera att allt är som du vill ha det. För att göra detta klickar du på det konverterade projektet för att visa högermenyn. Där måste du välja Redigera projekt. Det konverterade projektet öppnas så att du kan granska och göra eventuella ändringar i den nya versionen.

Designer med konverterat projekt

 

Din språkinställning stämmer inte överens med språket på denna webbplats. Vänligen välj:

Din språkinställning stämmer inte överens med språket på denna webbplats. Vänligen välj: