Lägg till element

Lägg till element

Förutom bilder kan du lägga till olika element i din fotoprodukt för att skapa en personlig design, t.ex. text, fyllningsrutor och cliparts.

Lägg till text

För att lägga till text klickar du på knappen Lägg till text i toppmenyn i online-designern. Då öppnas ett fönster där du kan skriva in din text. Tryck på OK när du är klar.

Ange text här fönster

Textrutan med din text kommer att visas i mitten av fotoprodukten. Du kan enkelt flytta den till önskad position genom att dra den med musen. Dessutom kan du välja en layout från den vänstra kolumnen, som innehåller mallar som redan innehåller text.

Text med layout

Genom att markera textrutan och klicka på knappen Textredigerare ovanför den kan du öppna textredigeringsfönstret. I detta fönster finns verktyg för textkonfigurering och du kan ändra texten. När du är klar med konfigurationen trycker du på OK/. Din text kommer att uppdateras enligt konfigurationen i fotoprodukten.

Fönster för textredigering

Lägg till fyllningsruta

För att lägga till en fyllningsruta, klicka på knappen Lägg till fyll ning i toppmenyn i designern. En färgad rektangel kommer att skapas som standard.

Ny fyllningsruta läggs till

Konfigurationsmenyn för fyllningsrutan visas genom att klicka på knappen Fyllningsruta i menyn till höger när fyllningsrutan är markerad. Det finns flera typer av fyllning tillgängliga: färg, gradient eller textur. Varje typ erbjuder olika anpassningsalternativ.

Gul fyllningsruta som täcker omslagets insida

För att ändra storleken på fyllningsrutan, klicka på dess ram och dra markören till önskad storlek och form. På så sätt kan du t.ex. lägga till en textur på en enda sida i en fotobok.

Lägg till cliparts

Lägg till clipart genom att klicka på knappen Clipart i menyn till höger. Ett stort urval av cliparts visas. Du kan filtrera dem efter kategori eller använda sökrutan för att hitta cliparts om specifika ämnen.

Clipart läggs till

Om du vill lägga till clipart i din fotoprodukt markerar du det och drar det till arbetsytan. Alternativt kan du högerklicka på clipartet och välja Infoga clipart. Du kommer att behöva justera storleken för att passa dina designbehov.