Gränssnitt

Gränssnitt

Att ha ett konto och använda Online Designer ger dig flexibiliteten att komma åt, designa och skriva ut dina fotoprodukter när och var du vill. Att skapa ett konto ger dig inte bara gratis lagringsutrymme för dina foton och projekt, det öppnar upp en värld av möjligheter - från design och beställning till att dela, få feedback och till och med tjäna pengar med dina foton. Skapa helt enkelt ett konto på webbplatsen och utforska innehållet i fotoportalen för att få en försmak av de oändliga möjligheterna.

När du har valt en produkt att designa och öppnat ett projekt i Online Designer har du tillgång till en rad verktyg, som är ordnade enligt följande.

Online designer gränssnitt

Toppmeny

I toppmenyn finns följande verktyg:

Toppmeny för Online Designer

 • Knappen Spara sparar artikeln som du håller på att utforma. Du måste vara inloggad för att kunna spara.
 • Knappen Projekt öppnar mappen Projekt, som innehåller alla dina sparade fotoprodukter (inloggning krävs).
 • Med knappen Dela kan du aktivera delning. Du måste vara inloggad och ditt projekt måste vara sparat. När du har aktiverat delningen visas flera alternativ där du kan anpassa hur ditt projekt ska delas. Du kan lösenordsskydda det, kopiera den delade länken, öppna den, skicka den via e-post eller dela den med dina befintliga kontakter. Den delade länken tar dig till en förhandsgranskning av projektet. Mer information finns i den relaterade artikeln i fotoportalen.
 • Med knapparna Ångra och Gör om kan du ångra eller göra om de ändringar du har gjort.
 • Med knappen Förhandsgranska kan du förhandsgranska ditt projekt, vilket är viktigt för att kontrollera innan du skriver ut. För att lämna detta läge, klicka på korsikonen längst upp till höger.
 • Därefter följer verktygen för att lägga till de viktigaste objekten i designern. Dessa är Text, Bild och Fyllningsruta. Genom att klicka på ett av dessa skapas objektet i projektet.

Menyn Bild

I menyn till vänster kan du lägga till och visa bilder som du kan lägga till i din fotoprodukt. Du kan komma åt bilder som lagrats i gallerier genom att klicka på fliken Gallerier.

Online designer bildmeny

Höger meny

Den högra menyn innehåller verktyg för att anpassa din fotoprodukt. Klicka på knapparna för att öppna respektive meny. Du kan stänga denna kolumn genom att klicka på pilen längst upp.

Online designer höger meny

 • Knappen Artikel erbjuder alternativ för att modifiera din fotoartikel, beroende på vilken produkt du designar. Det är också möjligt att konvertera artikeln till en annan.
 • Knappen Sida visar alla element som placerats i ditt projekt, inklusive verktygen Grid och Snap.
 • Knappen Clipart ger tillgång till ett omfattande urval av clipart som kan användas i ditt projekt. Du kan filtrera efter kategori eller använda sökmotorn.
 • Med knappen Bakgrunder kan du välja olika bakgrunder för ditt projekt.
 • Knappen Layouter erbjuder en mängd fördesignade mallar baserade på din valda designlinje. Du kan filtrera layouterna efter antal bilder, spara dina favoriter och byta designlinje efter behov.
 • Knappen Supportchatt öppnar ett supportfönster med livechatt där du kan få svar på dina frågor. Du kan minimera fönstret genom att klicka på pilikonen eller stänga chatten genom att klicka på korsikonen i det övre högra hörnet.

Nedre menyn

För flersidiga produkter, t.ex. fotoböcker och kalendrar, visas en sidinformationsmeny längst ner. Använd den här menyn för att navigera mellan sidor, lägga till eller ta bort sidor och ändra ordningen på sidorna genom att dra och släppa.

Online designer meny längst ner

Objektmeny

När du väljer ett objekt, t.ex. en bild, text, fyllningsruta eller clipart, visas en meny med ytterligare verktyg till höger. Denna meny visas endast när objektet är markerat och ger dig möjlighet att konfigurera flera aspekter av det.

Objektmeny med fliken Position vald

Arbetsområde

I mitten visas projektets arbetsområde. Detta varierar beroende på vilken produkt du designar. Du kan kollapsa höger och vänster kolumn genom att klicka på korset för att maximera arbetsområdet.

Exempel på arbetsområde för fotobok

Arbetsområdet för alla produkter omges av en röd linje mycket nära kanten. Detta är bleed-linjen och markerar den säkerhetszon som ska beaktas vid placering av objekt. Placera aldrig föremål nära denna linje, eftersom det kan uppstå vita kanter runt bilden i slutprodukten. Bilder och objekt måste placeras på tillräckligt avstånd från denna linje.

Exempel på felaktig och korrekt placering i förhållande till bleed line

 

Din språkinställning stämmer inte överens med språket på denna webbplats. Vänligen välj:

Din språkinställning stämmer inte överens med språket på denna webbplats. Vänligen välj: