Fyll i box

Fyll i box

Du kan anpassa alla fyllningsrutor i en fotoprodukt så att de matchar din design. Det gör du genom att klicka på knappen Lägg till fyllning i designerns toppmeny eller genom att använda en befintlig layout. När du har valt en fyllnadsruta kan du ändra dess egenskaper genom att klicka på knappen Fyllnadsruta i högermenyn. Med hjälp av dessa alternativ kan du anpassa fyllningsrutan efter dina önskemål.

Fyllningsbox tillagd och verktyg visas i höger meny

När konfigurationsmenyn för fyllnadsrutan visas kan du välja mellan färg, gradient eller textur.

Färg

Det finns flera sätt att välja en solid färg för Fill box:
1. Klicka på en av färgerna som visas i denna meny.
2. Om du klickar på knappen Färg visas en meny med fler färger. Klicka på valfri färg för att välja den som färg för din fyllningsruta.

Alternativ för färg på fyllningsrutan

3. När du har klickat på knappen Färg hittar du knappen Färgval. Här kan du välja önskad färg från den färgpalett som erbjuds eller ange dess HEX-värde.

Verktyg för val av färg

Till höger om färgrutan finns fältet Opacitet. Om du ändrar dess värde ändras fyllningsrutans transparens.

Gradient

Om du klickar på ett av gradientalternativen i den här menyn fylls fyllningsrutan automatiskt med gradienten.

Alternativ för gradient i fyllningsrutan

Färger för lutningen kan väljas i rutorna Färg 1 och Färg 2. Om du klickar på en av dessa färgboxar öppnas en meny där du kan välja en färg från de som visas, använda pipettverktyget för att välja en färg eller klicka på Färgval för att välja en specifik färg från denna meny.

Val av gradientfärg

I rutan Rotation kan du ställa in graden av rotation för gradienten, med en färg i ena änden och den andra i den motsatta änden. I rutan Opacitet kan du ställa in hur genomskinlig gradientfyllningen ska vara.

Textur

Denna meny visar en mängd olika texturer att välja mellan för fyllningsrutan. Om du klickar på en av dem kommer den texturen att användas som fyllning. Opaciteten kan justeras i rutan Opacitet.

Alternativ för textur i fyllningsrutan