Hantering av projekt

Hantering av projekt

Om du har ett konto och är inloggad kan du spara dina projekt i Saal Cloud och komma åt dem från vilken enhet som helst via Online Designer. På så sätt kan du arbeta med dina designer i din egen takt och spara dem för framtida bruk.

Spara ett projekt

Fotobok designad

För att spara ditt projekt klickar du helt enkelt på knappen Spara i toppmenyn i Online Designer. Ett fönster visas där du uppmanas att ange ett namn för ditt projekt. När du har angett önskat namn klickar du på Spara. Om ditt projekt redan har sparats öppnas samma fönster med det befintliga projektnamnet om du klickar på Spara. Klicka på Spara igen för att spara de ändringar du har gjort. Om du ändrar namnet, t.ex. genom att lägga till ett nummer som 02, skapas en kopia av projektet med det nya namnet, medan det ursprungliga projektet inte påverkas.

Fönstret Spara projekt

Menyn Projekt

Alla dina sparade projekt kan enkelt hanteras i menyn Projekt. Du når menyn genom att klicka på motsvarande knapp i toppmenyn i Online Designer eller i vänstermenyn när du har loggat in.

Mappen Projekt

Varje projekt listas med uppgifter om status, produktinformation och under vilken titel det är sparat. Om du väljer ett projekt visas en kolumn till höger med olika hanteringsalternativ. Om du klickar på Redigera projekt kan du öppna projektet i Online Designer. Du kan också lägga till projektet i varukorgen, ändra dess inställningar, duplicera det, konvertera det till en annan artikel, radera det och mycket mer. Dessa funktioner och många fler är tillgängliga med ett Photo Portal-konto. Du får tillgång till kostnadsfri lagring, kan dela projekt och foton, få feedback, skapa en profilsida och till och med ha möjlighet att tjäna pengar på ditt fotoarbete. För att utforska alla kontoalternativ och fördelar som är tillgängliga för dig, uppmuntrar vi dig att besöka Saal Photo Portal.

Inställningar och funktioner som visas

För att enkelt hitta specifika projekt kan du använda sökrutan högst upp och tillämpa filter och sorteringsalternativ genom att klicka på filterikonen bredvid sökrutan.

Sökruta och filteralternativ

Projektmappar

För att organisera ditt arbete effektivt kan du kategorisera dina projekt i mappar. Skapa en ny mapp genom att klicka på Lägg till och välja Ny mapp. Ange ett valfritt namn och klicka på Skapa. Mappen visas i menyn Projekt. Om du vill flytta ett projekt till en mapp klickar du bara på ikonen med tre punkter bredvid projektet för att visa dess alternativ, eller väljer projektet för att visa dess detaljer och funktioner i den högra kolumnen. I avsnittet Funktioner hittar du knappen Flytta till. Om du klickar på den visas de mappar som skapats, så att du kan flytta projektet till en av dem.

Projekt valt att flyttas till en mapp

Om du väljer en mapp visas de projekt som den innehåller. När du befinner dig i en mapp kan du med knappen Lägg till skapa undermappar för att förbättra din organisationsstruktur.

I en mapp med mappalternativ som visas

Om du klickar på knappen med tre punkter bredvid mappen visas en meny där du kan välja att flytta till en annan plats, byta namn på mappen eller ta bort den.

Dela projekt

En av fördelarna med att använda Online Designer och ha ett konto är att du kan dela dina fotoprojekt med andra. På så sätt kan du få feedback. Om du vill dela ett projekt går du till din projektmapp och väljer det projekt du vill dela. Klicka på Dela inställningar i den högra kolumnen för att komma åt delningsalternativen.

Projekt valt i projektmappen

I Online Designer hittar du knappen Dela i den övre menyn. Då öppnas fönstret Spara projekt, följt av fönstret Dela inställningar för att aktivera delning.

Inställningsfönstret för delning avaktiverat

När delningen har aktiverats visas olika alternativ som gör att du kan anpassa hur du delar ditt projekt.

Alternativ för delningsinställningar

Du kan skydda ditt delade projekt med ett lösenord. Du måste dela lösenordet manuellt med användarna för att ge dem åtkomst. Den delade länken till ditt projekt är tillgänglig här, så att du kan kopiera, öppna eller skicka den via e-post. Om du har kontakter i ditt konto kan du dela projektet direkt med dem genom att klicka på Dela med kontakter. Du kan också ange en delad titel och beskrivning, lägga till översättningar och till och med publicera projektet på din profilsida om du vill.

Delat projekt

När du har konfigurerat delningsinställningarna klickar du på Spara. Projektets status uppdateras till Delad i din projektmapp. Du kan när som helst sluta dela projektet genom att gå till Delningsinställningar och avmarkera Aktivera delning.

Återställa borttagna projekt från papperskorgen

Om du har raderat ett onlineprojekt under de senaste 30 dagarna kan du återställa det. Du måste vara inloggad för att göra detta. När du är inloggad går du till mappen Projekt. Klicka på filterknappen i det övre högra hörnet och välj Visa raderade.

Alternativ för filter

Din papperskorg öppnas och innehåller alla borttagna projekt från de senaste 30 dagarna. Klicka på det projekt som du vill återställa. När ett projekt är markerat visas en kolumn med två funktioner till höger:
Återställ element åter ställer det valda projektet till menyn Projekt.
Radera oåterkalleligt raderar det valda projektet permanent från papperskorgen och frigör motsvarande lagringsutrymme.

Mapp i papperskorgen och återställningsalternativ

Om du klickar på knappen Töm papper skorgen raderas dessutom alla projekt i papperskorgen permanent.
För att återgå till mappen Projekt klickar du på krysset i Filtrera: Visa raderade.