Blockera beställningar och ersätta bilder

Blockera beställningar och byt ut bilder

Photo Portal erbjuder dig flera sätt att kontrollera dina kunders beställningar. Beställningar kan antingen överföras automatiskt till vårt system eller så kan du släppa dem manuellt.

Om du inte ändrar bilderna innan du beställer kommer den ursprungliga upplösningen som du laddade upp att användas för produktionen. Alternativt har du två möjligheter att blockera dina beställningar. Du kan byta ut bilderna mot högupplösta bilder innan du beställer, eller så kan du godkänna varje order manuellt utan att byta ut bilderna. Du kan även kombinera båda alternativen.

Photo Portal ger dig flexibiliteten att styra dina beställningar på det sätt du vill och se till att du får bästa möjliga resultat.

Byt ut bilder före beställning

Med det här alternativet kan du spara tid när du redigerar dina bilder och utrymme när du laddar upp filer. Du kan ladda upp dina bilder oredigerade och i låg upplösning som en förhandsgranskning. När ordern har skapats kan du ladda upp de slutliga bilderna redigerade och i hög kvalitet innan du godkänner ordern. Du hittar det här alternativet i försäljningsinställningarna för det galleri du valt.

Alternativ och information i ett galleri

Du måste aktivera alternativet Ersätt bilder före beställning. På så sätt får du ett meddelande om att ändra bilden när en beställning skapas. När du har aktiverat alternativet måste du klicka på Spara.

Inställningar för galleriförsäljning

När en kund slutför ett köp från detta galleri kommer du att få ett e-postmeddelande som meddelar dig om beställningen. För att behandla den kan du klicka på länken eller logga in på Photo Portal och gå till Orderhantering inom Försäljning.

Panel för orderhantering

Här hittar du den beställning som din kund har gjort med statusen Väntar på produktionsbild. Om du klickar på den kommer du att se alla detaljer om ordern.

Bild för order som väntar på produktion

Det är här du måste ladda upp de redigerade, högkvalitativa filerna för utskrift. Om du inte har retuscherat dem ännu kan du ladda ner CSV-filen som innehåller filnamnen på bilderna. Du måste kopiera och klistra in den i den programvara du har valt för att retuschera bilderna, t.ex. Lightroom. Observera att när det gäller Lightroom måste du ange filnamnen separerade med kommatecken i filterrutan. Som i det här exemplet: bröllop_01.jpg, bröllop_04.jpg, bröllop_02.jpg, bröllop_05.jpg, bröllop_03.jpg. Då öppnas bara de bilder som din kund har valt ut, vilket sparar mycket tid när du ska leta efter filerna.

Använda filter i Lightroom

Om du redan har retuscherat dem är allt du behöver göra att ladda upp dem. Du kan ladda upp dem en i taget genom att klicka på Ladda upp bild i var och en av dem. Om dina slutliga filer som ska laddas upp har samma namn som de filer som ska ersättas, kan du ladda upp dem alla på en gång genom att klicka på Massuppladdning av alla bilder.

Knappen Massuppladdning av alla bilder

När bilderna har laddats upp ändras deras status i enlighet med detta.

Order med uppladdade bilder

Klicka på verktyget Redigera för att se en jämförelse mellan originalbilden och den uppladdade bilden.

Beskuren bild

Allt du behöver göra för att slutföra ordern är att klicka på Frigör order till produktion. När du återvänder till orderhanteringen ser du att orderns status har uppdaterats.

Ordern har släppts för produktion

Frigöra order manuellt

Om de bilder som laddas upp till alla dina gallerier är de slutliga, retuscherade, högkvalitativa filerna och du vill godkänna varje order manuellt kan du enkelt aktivera detta alternativ också. Allt du behöver göra är att gå till dina försäljnings- och faktureringsinställningar inom försäljning och aktivera alternativet Manuellt frisläppande av beställningar.

Inställningspanel för försäljning och fakturering

När alternativet har aktiverats måste alla beställningar från dina kunder godkännas manuellt av dig i orderhanteringen innan de går till produktion.