Arbetsflöde: Steg guide

Steg-för-steg-guide

Följ dessa enkla steg för att skapa QR-gallerier:

1. Ladda ner QR-koder

Klicka först på Ladda ner för att hämta alla QR-kort som du behöver för fotograferingen. Denna åtgärd kommer att ladda ner en PDF-fil som innehåller alla fördefinierade QR-kort. Vi rekommenderar att du skriver ut filen och tar med den till fotograferingen. Du måste ge varje deltagare ett QR-kort, antingen tryckt eller digitalt, så att de senare kan komma åt sitt galleri genom att skanna QR-koden eller följa den angivna länken. Dessa kort innehåller också ett samtyckesformulär som varje deltagare ska underteckna för att ge sitt tillstånd till fotograferingen.

2. Fotografering

I början av fotograferingen ser du till att fotografera varje QR-kod först, följt av bilder på den person som den motsvarar.

3. Ladda upp

När du har tagit bilderna laddar du upp dem till galleriet. Du kan antingen klicka på Ladda upp bilder direkt eller klicka på Lägg till bilder, Lägg till bilder. Välj var du vill spara bilderna och glöm inte att ladda upp QR-kodsbilderna tillsammans med resten av bilderna.

QR-galleri med uppladdade bilder

4. Sortera

När du har laddat upp bilderna kommer du att märka att QR-kodsbilder upptäcks automatiskt och att knappen Börja sortera automatiskt visas. Om du klickar på den organiseras bilderna automatiskt i gallerier för varje genererad QR-kod, och i varje galleri inkluderas alla bilder som tagits efter QR-fotot. Observera att QR-fotot inte kommer att visas i det publicerade galleriet.

QR-galleri med sorterade bilder

Tilldela QR-kod manuellt: Om QR-koden inte automatiskt identifieras på bilden kan du även tilldela den manuellt. När du väljer en bild visas knappen Tilldela QR-kod till bild i menyn till höger. När du klickar på den här knappen öppnas ett fönster där du kan ange den QR-kod som ska tilldelas bilden. När du har angett den klickar du på Ok. Den motsvarande QR-koden kommer nu att tilldelas den valda bilden.

5. Anpassning av gallerier

Du kommer åt varje galleri genom att klicka på knappen Redigera till höger om varje galleri. När du är inne i ett galleri kan du lägga till fler bilder, ta bort bilder och anpassa inställningar och funktioner oberoende av andra gallerier. Du kan t.ex. ändra galleriets titel eller välja ett alternativt visningsläge och utseende för just det galleriet.

Inuti ett QR-galleri

Du kan enkelt flytta foton mellan olika gallerier om det behövs. För att göra detta väljer du först det foto du vill flytta. När du har valt fotot visas alternativ och information om fotot i den högra kolumnen. Klicka på knappen Flytta till och välj det galleri som du vill flytta fotot till.

Foto valt

6. Publicera och sälj

Som standard publiceras gallerier automatiskt baserat på det startdatum som ställdes in när de skapades. Om du vill åsidosätta detta datum klickar du på knappen Publicera och börja sälja i kolumnen Redigera galleri. När du klickar på knappen kommer gallerierna att publiceras och meddelanden kommer att skickas till alla registrerade kunder. Gallerierna kan sedan nås genom att antingen skanna QR-koden eller klicka på den angivna länken. Bilderna kommer att vara tillgängliga för köp enligt de inställningar du har angett.

QR-galleri till salu

Gallerierna upphör automatiskt att publiceras på det förutbestämda slutdatumet. Om du vill avpublicera dem manuellt klickar du på knappen Sluta publicera.