Skapa gallerier

Skapa gallerier

Med gallerier kan du lagra, organisera, dela och sälja dina bilder från ett enda onlineförråd.

Skapa ett galleri

Gallery panel

För att skapa ett galleri måste du gå till Gallerier och klicka på knappen +Add. En snabbmeny visas där du kan skriva en titel, en beskrivning och välja fototyp. När du har fyllt i uppgifterna måste du klicka på Skapa.

Add a new gallery menu

Ett nytt galleri kommer att visas i dina gallerier.

New gallery on Gallery panel

Du kan öppna ditt nya galleri genom att klicka på det. Du kommer att se att det nya galleriet är tomt.

Empty gallery

Om du vill lägga till bilder måste du klicka på +Add, Add images och välja var dina bilder lagras. Eller så kan du lägga till bilderna direkt genom att dra dem från en mapp och släppa dem i galleriet.

Add images optionsGallery with images

Skapa ett undergalleri

Förutom gallerier har du möjlighet att skapa undergallerier i galleriet. Mycket användbart för att organisera dina foton eller göra urval av foton som du ska skicka till specifika grupper av personer. För att skapa undergallerier måste du klicka på +Add och välja Add new sub-gallery (Lägg till ett nytt undergalleri).

Add sub-gallery button

En popup-meny visas där du kan skriva en titel, en beskrivning och välja fototyp. Här kan du också aktivera eller inaktivera alternativet att automatiskt dela undergalleriet när huvudgalleriet delas. När du har fyllt i uppgifterna måste du klicka på Skapa.

New subgallery menu

Ett nytt undergalleri kommer att visas i galleriet. Du kan öppna ditt nya undergalleri genom att klicka på det. Du kommer att se att det nya undergalleriet är tomt. Du kan lägga till foton genom att klicka på knappen +Add (Lägg till ) som i gallerier.

New subgallery created

Du kan också välja foton från huvudgalleriet för att placera dem i undergalleriet. Du behöver bara återgå till huvudgalleriet genom att klicka på det.

Gallery top menu

Och välj de foton du vill flytta till undergalleriet. Om du vill välja fler än ett foto måste du klicka på kryssrutan Välj flera och sedan välja foton. När en bild väl är vald visas på menyn till höger alternativet att kopiera, flytta till och ta bort. För att lägga till de valda bilderna i undergalleriet väljer du att kopiera eller flytta, beroende på dina behov.