Dela inställningar

Dela inställningar

I den här menyn hittar du verktygen för att dela dina bilder och gallerier med dina kontakter och kunder. Du måste också aktivera det här alternativet om du vill sälja dina bilder. Första gången du klickar på Dela inställningar kommer en skärm att be dig att aktivera delning.

Activate sharing

När du har aktiverat visas olika alternativ där du kan anpassa hur ditt galleri delas. Den delade länken som skapats och som leder till ditt galleri kommer att vara synlig här. Du kan kopiera och klistra in den här länken manuellt eller helt enkelt klicka på Öppna för att öppna den delade länken till ditt galleri. På så sätt kan du se hur användarna kommer att se galleriet.

Share gallery menu

Det finns ytterligare alternativ för att konfigurera hur ditt galleri delas. Du kommer att se att den titel som skrivits i dina galleriinställningar har kopierats som standardtitel för ditt galleris delade länk. Du kan skriva över titeln som ska visas i den delade länken som titel för ditt galleri om du vill. Du kan också skriva över beskrivningen av ditt galleri om du vill.

Override gallery description

Om du tidigare har aktiverat språk i din försäljning kan du lägga till den översatta titeln och beskrivningen för den delade länken för ditt galleri här genom att klicka på Översätt. De aktiverade språken visas så att du kan fylla i dem.

Translations

Slutligen kan du aktivera alternativet att publicera galleriet på din profilsida. På så sätt kan användarna förutom att komma åt galleriet via den delade länken även besöka det via din profilsida, tillsammans med andra gallerier som du har publicerat där.

Publish on profile page

Säker med ett lösenord

Om du vill kan du skydda ditt galleri med ett lösenord. På så sätt kan endast användare som känner till lösenordet få tillgång till det. Du måste manuellt meddela användarna lösenordet för att få tillgång till galleriet.

Secure with password

Du kan också aktivera alternativet Kräver registrering. Då krävs det att användaren som får tillgång till den delade länken registrerar sig.

Require registration

Så snart en användare registrerar sig för galleriet kommer de att listas i galleriets informationsmeny.

User listed in gallery

Och om användaren är ny, kommer den att läggas till i dina kontakter.

User on contacts

Du kommer att se att om alternativet Kräver registrering är aktivt kommer alternativet Första användaren tilldelar lösenord att visas. du kan aktivera detta, vilket innebär att den första användaren som loggar in på galleriet fastställer lösenordet för galleriet.

Skicka delad länk till kontakter

Under delad länk hittar du de olika alternativen för att skicka och dela ditt galleri med användare. Du kan Kopiera delad länk för att skicka den till användare som du vill via den metod eller plattform som du föredrar. Klicka på Skicka via e-post för att skicka länken via e-post. Detta öppnar automatiskt den standardprogramvara som du har valt på din enhet för att skicka e-post. Eller så kan du skicka den delade länken till dina kontakter via e-post direkt från Photo Portal genom att klicka på Dela med kontakter.

Share link options

När du väljer det här alternativet visas de kontakter och kontaktgrupper som du tidigare har lagt till. Du kan välja vilka du vill skicka den delade länken till. Om du vill kan du lägga till fler kontakter här genom att klicka på Lägg till.

Select contacts

När du har valt de kontakter som ska få e-postmeddelandet med den delade länken till ditt galleri måste du klicka på Fortsätt. Ett nytt fönster visas där du kan skriva den text som ska följa med din delade länk. Om du redan har skapat e-postmallar i Sales kan du välja en från den tillgängliga rullgardinsmenyn. Du kommer också att märka att de kontakter du tidigare valt redan finns med. När du är klar klickar du på Skicka meddelande och dessa kontakter kommer att få meddelandet som skrivs bredvid ditt galleris delade länk.

Send message

När du har konfigurerat inställningarna för delning av galleriet klickar du på Spara. Du kommer att se att statusen för ditt galleri har ändrats.

Gallery status