Blockera beställningar och ersätta bilder

Blockera beställningar och ersätta bilder

Photo Portal erbjuder dig olika alternativ för att kontrollera dina kunders beställningar, så att du kan låsa upp beställningar manuellt om du vill, vilket ger dig full kontroll över dina bilder. Det finns två sätt att blockera beställningar.

Ersätt bilder före beställning

Med det här alternativet kan du spara tid vid redigering av dina bilder och utrymme vid uppladdning av filer. Det gör att du kan ladda upp dina bilder oredigerade och i låg upplösning som en förhandsvisning. När beställningen har skapats kan du ladda upp de slutliga bilderna redigerade och i hög kvalitet innan du godkänner beställningen. Du hittar det här alternativet i försäljningsinställningarna i det galleri du väljer.

Options and information within a gallery

Du måste aktivera alternativet Ersätt bilder före beställning. På så sätt får du ett meddelande om att du ska ändra bilden när en beställning skapas. När du har aktiverat det måste du klicka på Spara.

Gallery sales settings

När en kund genomför ett köp från det här galleriet får du ett e-postmeddelande som underrättar dig om beställningen. För att bearbeta den kan du klicka på den angivna länken eller logga in på Photo Portal och gå till Orderhantering inom Försäljning.

Order management panel

Här hittar du beställningen som din kund har gjort med statusen Väntar på produktionsbild. Om du klickar på den ser du alla detaljer om beställningen.

Order waiting for production image

Det är här du måste ladda upp de redigerade högkvalitativa filerna för tryckning. Om du inte har retuscherat dem ännu kan du ladda ner CSV-filen. Med den här filen kommer den programvara du väljer för att retuschera bilderna, till exempel Lightroom, endast att öppna de bilder som din kund har valt, vilket gör att du sparar mycket tid på att leta efter filerna. Om du redan har retuscherat dem behöver du bara ladda upp dem. Du kan ladda upp dem en i taget genom att klicka på Ladda upp bild i var och en av dem. Om dina slutliga filer som ska laddas upp har samma namn som de filer som ska ersättas kan du ladda upp dem alla på en gång genom att klicka på Mass upload all images.

Mass upload all images button

När bilderna väl har laddats upp ändras deras status i enlighet med detta.

Order with uploaded images

Du kan även göra en sista beskärning av den slutliga bilden enligt det förhållande som begärs i beställningen genom att klicka på ikonen Redigera bild.

Cropped photo

För att slutföra beställningen är allt du behöver göra att klicka på Släpp order till produktion. När du återvänder till orderhanteringen ser du att orderns status har uppdaterats.

Order released for production

Manuellt frigöra beställningar

Om de bilder som laddas upp till alla dina gallerier är de slutliga, retuscherade filerna av hög kvalitet och du vill godkänna varje order manuellt kan du enkelt aktivera även detta alternativ. Allt du behöver göra är att gå till dina inställningar för försäljning och fakturering inom försäljning och aktivera alternativet Manuellt frisläppande av beställningar.

Sales and bill settings panel

När du har aktiverat detta måste alla beställningar som dina kunder gör manuellt godkännas av dig i orderhanteringen innan de går i produktion.